DCTI - Cristian Mihaescu

Te afli aici: Profil > Detalii

Detalii

 

Dl. Cristian Mihaescu este conferențiar doctor inginer în ştiinta calculatoarelor la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică/Universitatea din Craiova în 2000 cu titlul de inginer în profilul Calculatoare din cadrul specializării Calculatoare engleză.

Este doctor din 2007 în domeniul Ştiinţa calculatoarelor avându-l coordonator pe Prof. Dr. Ing. Mircea Petrescu de la Universitatea din Craiova. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă cursul de Limbaje de programare şi structuri de date.

Activitatea sa de cercetare este concentrată în urmatoarele domenii: algiritmi si structuri de date, machine learning, data mining, regasirea informatiei, e-Learning. Este autorul a peste 30 de articole ştiinţifice şi a unei cărţi. A fost de asemenea conference chair si recenzor în cadrul unor conferinţe internaţionale. A participat în peste 5 proiecte de cercetare naţionale şi internaţionale, printre care:

  • Sistem informatic pentru interogarea bazata pe continut a bazelor de date multimedia cu imagini medicale, Contract PNCDI - Modul IV Parteneriate, nr. D11 045 / 14.09.2007
  • Platforma multimedia de cercetare – dezvoltare pentru e-learning, Contract PNCDI – Modul I Capacitati, nr. 140/CP/I/19.09.2007, Durata 2 ani; Un alt aspect semnficativ îl constituie colaborările şi activitatea în industrie şi cercetare. In perioada octombrie 2001 – februarie 2003 a lucrat ca programator la S.C. SecureNet S.R.L., iar in perioada octombrie 2003-septembrie 2004 a lucrat ca cercetator vizitator la centru de cercetare ISIS (The Imaging Science and Information Systems Center), Georgetown University, Washington, D.C., USA.

Informaţii suplimentare despre Cristian Mihăescu pot fi găsite pe pagina sa web: http://software.ucv.ro/~cmihaescu/ . Dl. Cristian Mihaescu poate fi contactat via mihaescu[at]software[.]ucv[.]ro şi +40-251 438 198

« prec  |   sus  |   urm»
en

Noutati

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică,
Blvd. Decebal nr. 107, RO-200440, Craiova, România