Dl. Lucian-Florentin Barbulescu este asistent în calculatoare la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova în 2003 cu titlul de inginer în profilul calculatoare din cadrul specializării calculatoare cu predare in limba engleza.

Este doctorand din 2007 în domeniul Ingineria Sistemelor avându-l coordonator pe prof. dr. ing. Viorel Minzu de la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii Proiectarea Aplicatiilor Web, Retele de Calculatoare.

Activitatea sa de cercetare este concentrată în E-learning, Modelarea si simularea sistemelor. Este autorul a peste 15 de articole ştiinţifice. Este fost olimpic national de fizica (1997) si certificat SUN pentru dezvoltarea de aplicatii in Java (din 2005).

Un alt aspect semnficativ îl constituie colaborările şi activitatea în industrie: SC XTREME SOFTWARE SRL Craiova (2002-2004) si SC CS ROMANIA SA (2004 – prezent).