DCTI - Ioan Lemeni

Te afli aici: Profil > Detalii

Detalii

Dl. Ioan Lemeni este asistent drd. inginer în ingineria calculatoarelor la Universitatea din Craiova. A absolvit Universitatea din Craiova, facultatea de Electrotehnică, in anul 1984 cu titlul de inginer în profilul electric din cadrul specializării Automatizări şi Calculatoare.

În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri/seminarii: Proiectarea sistemelor cu microprocesoare, Platforme pentru dezvoltarea sistemelor digitale şi Medii VLSI.

Activitatea sa de cercetare este concentrată în domeniul aplicaţiilor reţelelor neurale şi logicii programabile. Este autorul a 18 de articole ştiinţifice şi a 3 manuale. A participat în 8 proiecte de cercetare şi educaţionale naţionale şi internaţionale: “Optimizarea alocării resurselor în reţele mobile sau cu topologie variabila, în condiţiile unui trafic de tip multimedia” - Contractul de Cercetare nr. 51GR/04.05.2006, cod CNCSIS 161, „Implementarea platformei educaţionale XUCV” - contract cu ministerul învăţământului în urma căruia au fost puse la dispoziţia studenţilor 6 platforme pentru instruirea în domeniul logicii programabile FPGA Xilinx şi a limbajelor de descriere hardware, etc. 

Un alt aspect semnificativ îl constituie colaborarea începută în 2004 cu Redline Communications Inc. Canada, un important producător de echipamente wireless de bandă largă cu mai mult de 150.000 de instalării în 130 de ţări. Anterior, între 1998-2004, a colaborat cu Sitco Service s.r.l. din Craiova în domeniul comenzilor numerice.

« prec  |   sus  |   urm»
en

Noutati

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică,
Blvd. Decebal nr. 107, RO-200440, Craiova, România