DCTI - Dumitru Burdescu

Te afli aici: Profil > Detalii

Detalii

Dl. Dumitru Dan BURDESCU este Profesor universitar în Algoritmi si structuri de date la Universitatea din Craiova. A absolvit Facultatea de Electrotehnica, Universitatea din Craiova, în 1974 cu titlul de inginer în Automatica si Calculatoare. A obtinut titlul de doctor in 1990 în Controlul calculatoarelor si proceselor avându-l coordonator pe Acad. prof. dr. ing. Mircea Petrescu de la Universitatea Politehnică Bucureşti. În cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică predă următoarele cursuri:

  • Algoritmi si structuri de date
  • Algoritmi pentru regasirea informatiei
  • Analiza complexitatii algoritmilor.

Activitatea sa de cercetare se concentrează in domeniile: Teoria algoritmilor, Algoritmi pentru regasirea informatiei si Baze de date Multimedia. Este autorul a peste 200 de articole ştiinţifice, 8 monografii si 4 capitole de carte. Este seful catedrei de Inginerie Software si directorul unui centru de cercetare – Dezvoltarea aplicatiilor multimedia – care a fost acreditat de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), Ministerul Educatiei Nationale. Este General Chair la Multimedia – Applications and Processing Symposium, (MMAP) si Advisory Chair la The International Conference on Advances in Multimedia, (MMEDIA). 

A fost session chair si program comitee la peste 25 de conferinte si simpozioane. A participat ca si director la mai multe proiecte de cercetare si educatie: [New Algorithms for Multimedia Databases Content-Based Search, (Beneficiar: Academia Romana Grant no.153/2005); The Multimedia Platform for Research-Development in e-Learning (140/CP/I/19.09.2007, Beneficiar: Ministerul Educatiei Nationale); Software System for Content Based Retrieval in Multimedia Databases with Medical Images (D11 045 / 14.09.2007, Beneficiar: Ministerul Educatiei Nationale); Design, Implementation and Unrolling of Lifelong Learning System Inter-Regional and Trans- National for Obtaining of Entrepreneurial Skills (Edu – Antreprenor), Sector of Operational Program for Human Resource Development, AMPOSDRU, nr. 9-3.1-S-9/15.11.2008]. In prezent este Membru Senior la IEEE – Computer Society, membru al Societatii Romane de Automatica si Informatica Tehnica, membru in Association of Computing Machinery si Fellow al societatii "The Institution of Analysts and Programmers ".

« prec  |   sus  |   urm»
en

Noutati

Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică,
Blvd. Decebal nr. 107, RO-200440, Craiova, România